Hva er fordelene med svømming og løping?

Hva er fordelene med swi1

Svømming og løping er ikke bare vanlige øvelser i treningsstudioet, men også treningsformene som velges av mange som ikke går på treningssenteret. Som to representanter for kardiovaskulær trening spiller de en viktig rolle i å opprettholde den generelle fysiske og mentale helsen, og er begge effektive øvelser for å brenne kalorier og fett.

Hva er fordelene med svømming?
1, Svømming er egnet for personer med skader, leddgikt og andre sykdommer. Svømming er et trygt treningsalternativ for de fleste som lider av for eksempel leddgikt, skade, funksjonshemming. Svømming kan til og med bidra til å lindre noen smerter eller forbedre restitusjonen etter en skade.
2、Forbedre søvn. I en studie av eldre voksne med søvnløshet rapporterte deltakerne forbedret livskvalitet og søvn etter regelmessig aerob trening. Studien fokuserte på alle typer aerob trening, inkludert elliptiske maskiner, sykling, svømming og mer. Svømming passer for mange som har fysiske problemer som hindrer dem i å løpe eller gjøre andre aerobe øvelser.
3、Når du svømmer, gjør vann lemmene flytende, og hjelper til med å støtte dem under bevegelse, og det gir også mild motstand. I en studie fra en pålitelig kilde, reduserte et 20-ukers svømmeprogram smerte betydelig hos personer med multippel sklerose. De rapporterte også forbedringer i tretthet, depresjon og funksjonshemming.

Hva er fordelene med swi2

Hva er fordelene med å løpe?
1、 Enkel å bruke. Sammenlignet med svømming er løping lettere å lære fordi det er noe vi er født med. Selv å lære profesjonelle ferdigheter før løping er mye lettere enn å lære å svømme, fordi noen mennesker kan være født redde for vann. I tillegg har løping lavere krav til miljø og lokale enn svømming.

Hva er fordelene med swi3

Løping kan forbedre helsen til knærne og ryggen. Mange tror at løping er en effektsport som er dårlig for leddene. Og det er riktig at noen løpere har måttet gå over til sykling på grunn av knesmerter. Men i gjennomsnitt hadde stillesittende, ikke-formede voksne verre kne- og ryggproblemer enn de fleste løpere.
2, Forbedre immuniteten. David Nieman, en treningsforsker og 58 ganger maratonløper, har brukt de siste 40 årene på å studere sammenhengen mellom trening og immunitet. Det meste av det han fant var veldig gode nyheter og noen advarsler, samtidig som han så på effekten av kosthold på løpernes immunstatus. Hans oppsummering: Moderat trening kan øke immuniteten, ultra-utholdenhetsanstrengelser kan senke immuniteten (i hvert fall til du er helt restituert), og mørkerøde/blå/svarte bær kan bidra til å holde kroppen sterk og sunn.

Hva er fordelene med swi4

3、Forbedre mental helse og redusere depresjon. Mange begynner å løpe for å forbedre sin fysiske form, men om ikke lenge vil årsaken som driver dem til å fortsette å løpe være å nyte følelsen av å løpe
4、 Lavere blodtrykk. Løping og annen moderat trening er en bevist, medikamentuavhengig måte å senke blodtrykket på.

Hva er fordelene med swi5

Noe å vurdere før svømming eller løping
Både svømming og løping gir en flott kardiovaskulær treningsøkt, og ideelt sett vil bytte mellom de to regelmessig høste de beste fordelene. Men mange ganger er den ideelle situasjonen ofte annerledes på grunn av personlige preferanser, helsemessige forhold og livsstilsfaktorer. Her er hva du bør vurdere før du prøver å svømme eller løpe.
1、Har du leddsmerter? Hvis du lider av leddgikt eller andre typer leddsmerter, er svømming bedre for deg enn å løpe. Svømming gir mindre belastning på leddene, er en mildere treningsform og har mindre sannsynlighet for å forverre leddproblemer.
2、Har du noen skader i underekstremitetene? Hvis du har en kne-, ankel-, hofte- eller ryggskade, er svømming åpenbart det tryggere alternativet fordi det har mindre innvirkning på leddene.
3、Har du en skulderskade? Svømming krever gjentatte slag, og hvis du har en skulderskade kan dette gi irritasjon og gjøre skaden verre. I dette tilfellet er løping et bedre alternativ.
4、Vil du forbedre beinhelsen? Ved å legge vekt på leggene og ryggsekken, kan du gjøre en enkel løpetur til en beinsunn vektbærende løpetur som sikkert vil bremse ned, men som ikke mister noen av fordelene. I kontrast kan svømming ikke gjøre dette.


Innleggstid: 19. august 2024