Hold deg til et treningsprogram: 12 tips for å oppnå suksess med trening

Holde seg til et treningsprogram1

Å holde seg til en treningsrutine er utfordrende for omtrent alle, og det er derfor det er viktig å ha evidensbaserte treningsmotivasjonstips og overholdelsesstrategier som er bevist effektive for å utvikle langsiktige treningsvaner. Regelmessig trening reduserer risikoen for type 2 diabetes, hjerte- og karsykdommer, visse kreftformer, depresjon, angst og overvekt.

De mest uttrykte årsakene til å ikke delta i trening er mangel på tid (på grunn av familie- eller arbeidsforpliktelser), mangel på motivasjon, omsorgsansvar, mangel på trygge omgivelser for å trene og mangel på sosial støtte. Interessant nok gjør de fleste som dropper ut av et treningsprogram det i løpet av de første seks månedene etter å ha startet treningsprogrammet. For å motvirke dette fenomenet med frafall av trening, indikerer forskning på dette emnet at helse- og treningspersonell bør målrette seg mot selveffektivitetsatferden til personen som starter et treningsprogram for å hjelpe dem med å ta i bruk et langsiktig treningsprogram.

1.Sett realistiske helse- og treningsmål:Etabler oppnåelige og realistiske treningsmål som stemmer overens med dine evner, helse og livsstil. Vurder å legge dem ut et sted i huset ditt, som et nattbord, som positive påminnelser for deg selv. Bryt ned kortsiktige (~tre måneder) mål i mindre, oppnåelige kortsiktige (to til tre uker) mål for å holde deg motivert og på sporet.

2. Start sakte:Gå gradvis inn i treningsrutinen din for å unngå skader, slik at kroppen din kan tilpasse seg de nye kravene til fysisk aktivitet.

3.Mix It Up:Forhindr kjedsomhet ved å diversifisere treningsøktene dine med forskjellige seksjoner, inkludert kardiorespiratoriske, muskelstyrke, fleksibilitet og sinn/kroppsøvelser.

Holde seg til et treningsprogram2

4. Spor fremgangen din:Hold oversikt over treningsprestasjoner og forbedringer for å holde deg motivert og spore reisen din til optimal helse.

5. Belønn deg selv:Etabler et non-food belønningssystem (f.eks. se en film, lese en ny bok eller bruke mer tid på en hobby) for å nå trenings- og helsemilepælsmål for å forsterke dine positive treningsvaner og opprettholde treningsmotivasjonen.

6. Søk støtte fra betydelige andre:La venner og familie vite treningsmålene dine slik at de kan oppmuntre og støtte deg i å nå dem.

Holde seg til et treningsprogram5

7. Finn en treningsvenn:For noen treningsøkter, finn en treningskamerat. Å samarbeide med noen kan gi ansvarlighet og gjøre det morsommere å trene. Det hjelper hvis treningskameraten din har omtrent samme kondisjonsnivå som deg.

Holde seg til et treningsprogram6

8. Overvåk kroppens signaler:Vær oppmerksom på kroppens interne signaler (f.eks. energisk, trøtt eller sår) og juster treningsøktene deretter for å forhindre overanstrengelse og skade.som hjertefrekvenssensorer, GPS smart sportsklokke

9. Finjuster kostholdet ditt:Match dine fysiske treningskrav med et helsefremmende kostholdsmønster for optimal ytelse og treningsrestitusjon. Merk at du ikke kan ut-trene et dårlig kosthold.

10.Bruk teknologi:Bruk treningsapper, wearables eller nettplattformer for å overvåke fremgangen din og få innsikt i hvordan du kan forbedre treningsøktene dine.

Holde seg til et treningsprogram7

11. Gjør det til en vane:Konsistens er nøkkelen. Hold deg til treningsrutinen din til det blir en vane som du naturlig innlemmer i hverdagen.

12. Vær positiv:Oppretthold en positiv tankegang, fokuser på de helsemessige fordelene ved trening og ikke la noen tilbakeslag holde deg fra din langsiktige reise for å lykkes med treningsmålene dine.


Innleggstid: Aug-09-2024